Om mig

Pia Nordin (Andersson)
Viken 3
560 25 BOTTNARYD
Mobil: 070-6318876
Mail: pia@upswing.se

Jag heter Pia Nordin och är född i Stockholm. Mellan 1980-2007 bodde jag i Linköping, nu bor jag i Bottnaryd utanför Jönköping. Jag hyr en gård på landet dit jag och min man flyttade 2010. Sedan 2014 bor jag här själv då min man gått bort. Jag har två vuxna barn som sedan länge flyttat hemifrån. Jag har två underbara barnbarn som ger mig stor glädje i livet. För tillfället har jag två Goldentikar och en Labbehane hemma.

Mitt stora intresse är hundar och hundträning. Vår och sommar är det träning av både egna och andras hundar som gäller. På hösten och vintern jagade vi mycket, då Bosse var en inbiten jägare. Nu har jag själv tagit jägarexamen och var med på min första andjakt med egen bössa förra året. Då får man se resultatet av den tid man lagt ner på träningen av hundarna.

2014 firade kennel Up Swing 20 år. Jag köpte min första Golden 1985, Teacher´s Another Lad “Ladde”. Min tanke med att ha hund då, var att få en snäll familjehund. Efter avslutad valp och lydnadskurs anmälde jag oss till en apporteringskurs. Jag blev intresserad av apporteringen, men det blev tyvärr inte “Ladde”. Han fick bli den snälla familjehund som jag tänkt från början.

I Mars 1987 kom nästa gosse hem till oss, Teacher´s Perfect Edwin “Eddie” och perfekt var han. Med honom kunde jag fortsätta mitt nya intresse. Han älskade att jobba ihop med mig vad det än gällde. Han hann få lydnad-, viltspår-, jakt- och utställningsmeriter innan jag till min stora sorg fick ta avsked av honom. Eddie har en kull valpar efter sig och nu finns sex generationer efter honom.

Efter att ha haft två hanar så blev det dags för att skaffa tik 1992 och därefter har det rullat på. Kexet var den första tik jag hade valpar på, det var 1994,sedan kom nästa kull 1998 som “Cola” hade. Tyvärr blev ingen av dessa avkommor tillräckligt bra att fortsätta aveln med, så 1999 köpte jag Respons Äppelbit-Ten “Dojjan”. Hon fick en kull 2003 som blev mycket bra, där behöll jag “Skorpan” ute på foder som 2008 fick sin första kull. Ur den kullen behöll jag en hane ”Biffen” kvar hemma och en tik ”Alice” har varit ute på foder. ”Alice” hade en kull med 9 valpar 2012.
Nu har ”Alice” blivit mormor och jag fortsätter att sträva efter att få fram mentalt stabila hundar som gillar att jobba.

Jag föder upp i en liten skala, då det är viktigt för mig att ha kontakt och hjälpa mina valpköpare och deras hundar.

Jag har sedan starten varit aktiv inom föreningslivet i Goldenklubben och SSRK i Östergötland. Från 2006-2009 satt jag i klubbstyrelsen som utbildningsansvarig, ett otroligt lärorikt och roligt uppdrag. Jag är utbildad provledare och inofficiell jaktprovsdomare, funktionsbeskrivare samt är diplomerad SSRK-instruktör. Jag började ha kurser 1988 och har haft kurser inom valp, lydnad och apportering. Numera så är det mina egna och mina valpköpares hundar som gäller. Det har gett mig stor glädje att hjälpa hundägare att hitta ett bra sätt att leva med sina fyrfotade vänner. Det finns tyvärr allt för många hundar som är understimulerad och det är då man får problem med sin hund.

För mig är hälsa, mentalitet och funktion de viktigaste delarna i aveln. Men jag vill även att mina hundar ska ha en exteriör som jag tycker om och som är funkionell. En bra mentalitet är ett måste om hunden ska fungera bra både som familjemedlem och arbetande hund.
Mitt mål är att föda upp friska, arbetsvilliga hundar som man kan ha kul med.