Aktuell valpkull

24 Augusti föddes 7 hanar och 3 tikar.
Alla är bortlovade.

10 små guldkorn.

RLD N J Up Swing Main Line

Up Swing Main Line
”Spexa”

RLD N RLD F RLD A RALLY CH Blågul’s Rhinegeist Panther

Blågul’s Rhinegeist Panther
”Nimbus”


Nimbus


Nimbus


Valparna stamtavla:

Anna berättar lite om Nimbus:
Nimbus är en underbar och okomplicerad hund. Han har varit väldigt lättsam ända sedan valptiden och vill alltid vara oss till lags. Naturligt följsam och aldrig några problem att ha lös, även i viltrika marker. Mjuk och harmonisk i temperamentet och mycket tillgiven.

Nimbus är väldigt arbetsvillig och älskar att träna. Han har apporterat spontant och med fast grepp från början. Inga tendenser till bytesmedvetenhet utan vill gärna visa upp och lämna av både dummy och vilt. Stor söklust, bra uthållighet och glad i vatten. I rallylydnadsträningen är han lättlärd och energisk och svansen viftar ständigt. Nimbus har en naturlig stadga och självkontroll i all träning trots sin energi. Arbetar bra även när det finns löptik med i träningsgruppen.

Nimbus är positivt men neutralt inställd till både människor och hundar. Han trivs bra i flock och lever med tre andra hundar (fertil tik och hane och kastrerad hane). Mycket enkel i all sorts hantering. Miljöstark och inga problem med att koncentrera sig eller slappna av på nya platser. Han är självklart skottfast.

När man köper hund ifrån mig måste man vara medveten om att de måste få jobba och aktiveras för att må bra. Valpköpare som vill tävla och/eller gå på prov/jakter får förtur. Jag förbehåller mig fri prövningsrätt på eventuella valpköpare.

Spexa hade valpar förra året, ni kan läsa om dem under
J-S-kullen.